Hastane Acil Servisine getirilen ve beyinde yaklaşık 4 santimetre büyüklüğünde tümöre bağlı baş ağrısı, sol kol ve bacağında tutamama, kuvvetsizlik nedeniyle yatırılan hastaya lokal anestezi altında, yani hasta uyanıkken sorulan sorulara cevap vererek tümör ameliyatı yapıldı.
Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kağan Kamaşak ve Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yeliz Şahiner’in birlikte yaptıkları ameliyat yaklaşık 4 saat sürdü. Ameliyat sonrası genel durumu iyi olan hastanın kontrol filmlerinde tümörün tamamen çıkarıldığı görüldü. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Mete Dolapçı ile beraberindekilerle beyin tümörü ameliyatı olan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklama da, Hitit Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasındaki iş birliği sayesinde hastanenin özellikle Onkoloji alanında bir merkez olma yolunda hızla ilerlediği kaydedildi.


Editör: TE Bilisim