Üretimden taşımaya kadar her aşamada kontrol edilerek belgelendirilen yani sertifikalandırılan organik pazarda öne çıkma gayretinde olan firmalarda yatırımlarına devam ediyor.

Çorum’da da kimi marketlerde organik bazı ürünlerin satışının yapıldığı belirtilirken kahvaltılıktan zeytinyağına, kuru gıdadan atıştırmalıklara, içecekten kişisel bakım ürünlerine kadar herşeyin organik olduğu yani yüzde 100 organik ürünlerin satıldığı ilk market de önceki gün ilimizde hizmete açıldı.

Bahattin Çelik’in sahibi olduğu ve Arissa Gıda Ltd. Şti bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek olan Arissa Kuruyemiş ve Arissa Organik Market, Cumartesi günü saat 13.00’de düzenlenen törenle açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışta duanın ardından kurdela kesimi yapılırken, davetlilere ikramlarda da bulunuldu.

Fatih Caddesi No: 90 adresinde kuruyemiş ve organik market olarak iki bağımsız birimde faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Bahattin Çelik, vatandaşların artık gıda için ayrı, kozmetik için ayrı yerlere gitmesine gerek kalmadığını, tüm organik ürünleri tek çatıda bulabilecekleri bir yeri ilimize kazandırdıklarını açıkladı.

Organik markette ne tür çeşitlerin olduğu, kalitesi ve hizmetleriyle ilgili bilgi veren Çelik, sadece Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın Organik Tarım onaylı ürünleri getirdiklerini söyledi. Çelik, “Bir markette bulabileceğiniz tüm ürünler burada olacak. Bunun yanı sıra kozmetik ve temizlik ürünlerini de bulabilirsiniz. Vatandaşlar gıdadan temizliğe, kozmetikten diğer ürünlere kadar evinde kullanabileceği tüm ürünleri burada bulabilecek” dedi.

Bahattin Çelik bu kapsamda satışını yaptıkları ve ülkenin tüm bölgelerinden gelen bazı organik ürünleri de şu şekilde saydı: “Tahin, Pekmez, Helva, Bal, Peynir, Reçel ve Marmelat, Süt ve Süt Ürünleri, Zeytin, Fındık ezmesi, acılı ve normal tarhana, çorbalık hamuraşı, erişte, ev mantısı, pirinç, Ekmek ve Hamur Çeşitleri, Organik Yumurta, Zeytinyağı, Bakliyat, Salça ve Konserve, Baharat, Sirke ve Soslar, Kuru Maya Çeşitleri, Kuruyemiş, Diyet Ürünler, Çay, Meyve Suyu, Organik ve Bitkisel Saç Bakım, Organik ve Bitkisel Yüz, Cilt Bakım, Bitkisel Sabunlar, Organik ve Bitkisel El, Ayak Bakım, Organik ve Bitkisel Vücut Bakım, Organik ve Bitkisel Bebek Bakım ürünleri”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim