Vali Necmeddin Kılıç, “Çorum’da Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak” isimli proje kapsamında dün işadamlarıyla bir araya geldi.

Anitta Otel’de Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak OKA Uzmanı İbrahim Ethem Şahin tarafından işadamlarına Çorum’un 2017-2021 yıllarını kapsayan İl Stratejik Gelişim Plânı anlatıldı.

Ardından kürsüye gelen Vali Necmeddin Kılıç, Çorum’un Türkiye’de dikkat çeken bir il olduğunu belirterek, “Çorum, tıpkı Kayseri gibi ülkemizde artı imkânları olmamasına rağmen şehirde yaşayanların gayretleriyle sıçrama yapabilmiş bir ilimizdir.” dedi.

Çorumlu sermaye sahiplerinin aralarındaki birlik ve beraberliği esnaf zihniyetiyle bütünleştirerek şehri iyi bir noktaya getirdiklerinin altını çizen Vali Kılıç, “Bugün Çorum, orta gelişmişlik sendromu yaşıyor. İller bir noktaya gelir, eğer sıçrayamazlarsa orada kalırlar. Çorum iyi bir noktada ama önünü açmak gerekiyor. Buna dünyadaki sanayi göstergeleri açısından bakarsak, ton başına ürün maliyetinin artması gerekiyor. Yani teknolojinin artması gerekiyor. Çorum’u ve Çorum’daki sanayiyi ileriye götürecek bazı adımların atılması gerekiyor. Çorum’u bugüne kadar sürükleyen sektör sanayidir.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Vali Kılıç, bu doğrultuda başlatılan “Çorum’da Hiç Kimse Açıkta Kalmayacak” isimli proje hakkında da bilgi verdi. Bu projeye Çorumlu sanayicilerin destek olmasını isteyen Vali Kılıç şunları söyledi:

“Toplumun farklı birimleri arasındaki yardımlaşmayı da temin edebilmek, toplumda yaşayan insanları belli bir şemsiye altına almayı da gerektirir. Devletimiz son günlerde ihtiyaç sahiplerine önemli yardımlarda bulunuyor. Bu kapsamda yaklaşık 30 yıldır faaliyette olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın verileri ve arşivleri 1700 civarında ailenin hiçbir destek almadığı görülüyor. Çalışacak durumda değiller, eğer kendisine yardım eden birileri olmazsa da çok zor durumda kalıyorlar. Bizim bu ailelere sahip çıkmamız lazım. Vakfımız aracılığıyla sahip çıkıyoruz ama yeteri kadar yapabildiğimizi iddia edemiyorum. Kimsenin gece aç yatmaması lazım, kimsenin evsiz kalmaması lazım. Herkesin bir evi olması lazım. Dolayısıyla il merkezinde ‘Kimse aç kalmasın’ diye, kırsalda da ‘Kimse açıkta kalmasın’ diye birer proje yaptık.  İl Merkezimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine yemek gönderiyoruz. Kırsalda da evi eskimiş vatandaşlarımızın 1+1 boyutunda evler yapıp kendilerine teslim edeceğiz.

Ticaret Sanayi Odası ile fikir alışverişinde bulunduk ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eliyle bir hesap açtık. Bu hesaba sanayicilerimizin gönüllü katkılarını talep ediyoruz. Bu 1700 ailenin kömürünü, yemeğini veriyoruz. Ama istiyoruz ki, bu insanların cebine ayda 300 lira para koyabilelim ve elektrik, su gibi ihtiyaçlarını karşılayabilsinler. Böyle bir gayretimiz var. Sanayicilerimizin bizi destekleyeceklerini umuyoruz. Bir toplum bütüne, fakiriyle ve zenginiyle yürür. Bu tür gayretler, fakir ile zengin arasındaki köprüyü güçlendirir.”

Vali Necmeddin Kılıç ayrıca projenin yürütülmesi ve denetlemesi için oluşturulan komisyona kendisinin başkanlık edeceğini ve bu komisyonda Belediye Başkanı, TSO ve Borsa Başkanları ile esnaf ve sanayicileri temsilen ise işadamı Ahmet Ahletcı’nın yer aldığını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim