Çorum İl Jandarma Komutanlığı, trafik kazalarının yoğunlaştığı yol güzergâhlarında havadan denetim yapacak.

Konuya ilişkin Valilik aracılığıyla yapılan açıklamada, Jandarma sorumluluk bölgesinde 100 günlük eylem planı çerçevesinde trafik kazalarının yoğunlaştığı yol güzergâhlarında denetim faaliyetleri artırılarak sürücülerde algılanan yakalanma riski duygusunun sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla Jandarma Genel Komutanlığı’nca görevlendirilen helikopter desteğinde denetim yapılacağı kaydedildi. Bu kapsamda Jandarma Trafik Timleri ve Jandarma Asayiş ekiplerinin katılacağı denetim 14 Ekim Pazar günü 16.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Buna göre denetimlerin yapılacağı güzergahlar ise şu şekilde açıklandı: “1. GÜZERGÂH: Çorum Merkez – Bayat İlçesi sınırlarına kadar, Çorum- Çankırı (D.180-02-03) Devlet Karayolu; 2. GÜZERGÂH: Çorum Merkez – Osmancık İlçesi sınırına kadar Çorum- Lâçin (19-81) İl yolu, Dodurga yol kavşağından – Osmancık İlçesi Merkezine kadar, Osmancık (785-04) Devlet Karayolu”

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Denetimle trafikteki yol kullanıcılarının “tehlikeli şerit değiştirme /makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/ park etme, şerit ihlali, emniyet kemeri, cep telefonu ile konuşma” gibi kural ihlalleri üzerinde durularak karayolu kullanıcılarının daha dikkatli araç kullanmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda algı oluşturulması amaçlanıyor” denildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim