Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Mart ya da Nisan ayında yapılması beklenen Yeni Anayasa referandumu için Çorum’da hedeflerinin yüzde 70 oy oranını gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Milletvekili Ceylan, Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam düzenlenen Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

AKP Çorum teşkilatlarının son iki ay içerisinde bir yenilenme yaşadığını anımsatan Ceylan, “Çorum’da bir bayrak değişimi yaşandı. Artık yenilenmiş ve ivme kazanmış bir Çorum teşkilatı var. Önümüzdeki referandum sürecinde partimizin tüm il ve ilçe teşkilatlarının bu dinamizmini göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Türkiye’nin değişimi açısından kritik bir sürece girildiğini vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Türkiye’nin kamburlarından kurtulması için Anayasa değişimine gideceğiz. Rahmetli Menderes’den Ak Parti’nin iktidar olduğu 2002 yılına kadar 41 yıllık sürede 36 hükûmet gelmiş. Her hükûmetin ortalama görev süresi yaklaşık 15 aya tekabül ediyor. Bu durum bile, Türkiye’nin neden AKP iktidarına kadar ağır aksak yürüdüğünün göstergesidir.” diye konuştu.

Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana tüm hükûmetlerin yaptığı hizmetlerden daha fazla hizmet ürettiklerini iddia eden Ceylan şu görüşleri dile getirdi:

“1923’den beri hangi hükûmet ne iş yaptıysa Ak Parti olarak biz en az iki katını yaptık. Hastane kuyruklarını ve maaş sıralarında hayatını kaybeden emeklileri unutmadık. Evladına ilaç yazdırmak için komşusundan sağlık karnesini ödünç alanları unutmadık. Öğrencilerimiz için az mı ders kitabı aradık? Bizim iktidarımızda bütçenin en büyük payını eğitim, sağlık ve savunmaya ayırdık. Bugün kendi yaptığımız helikopter ve tanklarla Suriye’de savaşıyoruz. Tüm terör örgütleri ülkemizin huzurunu bozmaya çalışırken biz denizin altından kıtaları birleştirdik. İnşallah 3. Havalimanı ve Kanal İstanbul’u yapmak da bize nasip olacak.” ifadelerini kullandı.

Çorum’da hayâl gibi görülen şeylerin gerçeğe dönüştüğünü kaydeden Ceylan, “Kim derdi ki Çorum-Ankara arası duble yol olacaktı? 2019’un sonunda da hızlı treni Çorum’dan geçireceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Yeter ki Çorum halkı bize desteğini sürdürsün.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 gün önce partisinin Aralık Ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yeni Anayasa referandumu için yüzde 68’i işaret eden AKP Milletvekili Ceylan, önceki akşamki konuşmasında ise hedef çıtasını 2 puan daha yukarı taşıdı.

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi referandumunda Çorumlu seçmenlerin en az yüzde 70 oy oranına ulaşmasını isteyen Milletvekili Ceylan sözlerini, “Önümüzdeki referandumda çıtayı en az yüzde 70’e getireceğiz. Bu oy oranının, Çorum teşkilatımız için düşük bile kalacağına inanıyorum.” şeklinde tamamladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim