Kalorifer ve soba bacalarından çıkan karbondioksit nedeniyle evlerimizin pencerelerini açamaz olduk. Şehrin hava sirkülasyonuna uygun olmayan fiziki yapısı ve nüfus yoğunluğu gibi birçok etken yüzünden kış mevsiminde her sene aynı manzaraları yaşıyoruz. Şehrimizi yönetenlerden bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.

Kalorifer ve sobalarda kullanılan kontrolsüz kömürler Çorum’un hava kirliliğinde rol oynuyor. Bunlara izin verilmemesi gerekiyor.

Kötü hava nedeniyle zaman zaman boğulacak gibi oluyoruz. Nefes darlığı ve benzeri rahatsızlıklara yakalanıyoruz., gözlerimiz yanıyor. Her kış bu şartları yaşıyoruz ve problem bir türlü çözülemiyor.

Yetkililer tarafından denetimlerin artırılmasını bekliyoruz. Doğalgaz kullanımına teşvik edici adımlar atılarak, Çorum biran önce bu kötü hava şartlarından kurtarılmalıdır.

Zaten, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Hava Kalitesi Değerlendirmesi ve Yönetimi” genelgesi çerçevesinde yapılan hava kirliliği değerlendirmesinde de Çorum hava kirliliğinin yüksek olduğu iller arasında yer aldı.

Demek ki, Çorum’da devam eden hava kirliliği problemini ciddiye almak gerekiyor.

Enver SERİN - Fuat KILIÇ

Üçtutlar Mahallesi Sakinleri

Editör: TE Bilisim