Belediye Sanat Galerisi’nde 41 ressamın eserlerinin sergilendiği etkinliğin açılışı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın tarafından yapıldı. AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve ÇORUM HABER Genel Müdürü Mehmet Yolyapar’ın da hazır bulunduğu sergi açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aşgın, dünyanın merkezi olan Çorum’un aynı zamanda sanatın da merkezi olduğunu söyledi.

Belediye Sanat Galerisi’nin sanatsal faaliyet anlamında çok önemli olduğunu ancak çeşitli nedenlerden dolayı bir takım problemin olduğu galeride gerekli tadilatın yapıldığını söyleyen Aşgın, Belediye olarak sanata büyük önem verdiklerini dile getirdi. Aşgın, Belediye bünyesinde çıkartılan bültene son verdiklerini belirterek, bundan sonra söz konusu bültenin “kültür-sanat” yayını olarak yoluna devam edeceğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ise kent meydanına “Kadeş Barış Meydanı” ismini vermesinden dolayı Aşgın’ı tebrik ederek, sanata ve sanatçıya her zaman destek vereceklerini söyledi.

Alev Burhanoğlu, Altan Özeskici, Asu Berk, Aynur Ocak Gündoğan, Aynur Kızılkaya, Bala Coşkun, Bünyamin Balamir, Bünyamin Ağbal, Çiğdem Ağbal, Dursun Boran Oran, Erhan Çakır, Ezgi Oran, Fethiye Gönül Yılmaz, Gonca Tetik, Güler Gök, Hasan Hüseyin Ünal, İnci Ceylanbaş Otlamaz, Kadir Özmen, Kadir Şişginoğlu, Kevser Kartal, Korkut Şahin, Melike Sinem Yılmaz, Mustafa Oktay, Müjgân Serim Çırpı, Nazife Çiçek, Necmiye Özşengül, Nilgün Ayşecik Çevik, Nil Gözde Karacaköylü, Nil Yıldırım, Özlem Kireçoğlu Yavuz, Pelin Avşar Karabaş, Rıza Ozan Eroğlu, Sebahat Yılmaz, Sema Sol, Serdal Kesgin, Seren Ceren Asyalı, Seval Sağlam, Şahika Çağlar, Tuğrul Velidedeoğlu, Yılmaz Helvacı ve Zeynep Neris Kaplan’ın eserlerinin yer aldığı yağlıboya, akrilik tablo ve heykel çalışmalarından oluşan sergi 7 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim