Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Çorum’da, il merkezindeki resmi ilan alma hakkı olan gazetelerin yöneticileriyle buluştu.
Önceki akşam, Hasan Zahir Et Lokantası’ndaki akşam yemeğinin ardından gerçekleştirilen istişare toplantısında, Çorum yerel gazetelerini, Kurum’un kriterlerine uygunluk bakımından son derece olumlu bulduklarını belirten Genel Müdür Yakup Karaca, Çorum’da gerçek anlamda gazetecilik yapıldığını vurguladı.
BİK Genel Müdürü Karaca, Çorum yerel gazetelerini hep daha iyi gazetecilik yapma gayreti içinde gördüğünü ifade ederek, bundan böyle uygulamaya koyacakları yeniliklerde, Çorum’u öncelikle değerlendireceklerini söyledi.
Bilişim çağında bulunduğumuzu belirterek dijitale dönüşten kaçış olmadığının altını çizen Yakup Karaca, "Sadece medya ve yazılı basında değil bütün kesimlerde bu değişimi görüyoruz. Değişim ve dönüşümü hep birlikte yapacağız. Bundan kaçış yok” dedi.
Gazetelerin hem internet sitelerini, hem de alt yapılarını, güçlendirmeleri için projeler üreteceklerini dile getiren Karaca, “Gazetelerin yapısal sorunlarının çözülmesi şart. Kurum olarak bu dönüşüm sürecinin asla kenarında beklemeyeceğiz. Gazetelerimizle bir araya gelerek bu dönüşümün sorunsuz bir şekilde yaşanması için hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı. Karaca, gazetelerin resmi ilan haklarının zayi olmaması ve ilan pastasının büyümesi için çalıştıklarını da belirtti.
Çorum Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen ise gazetelerin resmi ilanlarla yaşadıklarını, bu nedenle bazı sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirerek, BİK’in hayata geçireceği projelerle gazetelere destek olabileceğini söyledi.
Görüşmeye BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam, Eğitimci Ümit Baysal, BİK Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk, Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Manşet Gazetesi Yazarı Lokman Erdoğan, Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Öztürk ve BİK Çorum Şube Memuru Mahmut Dolmacı da katıldı.
Daha önce Malatya, Elazığ, Sivas ve Tokat’ta temaslarda bulunan BİK Genel Müdürü Yakup Karaca ve beraberindeki heyet, Çorum’un ardından Ankara’ya geçti.
(Fatih AKBAŞ)
Editör: TE Bilisim