Konuya ilişkin bir açıklama yapan Vali Necmettin Kılıç, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi (GAMER) kurulması için bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Çorum’da kurulacak olan Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi’nin yeni 112 binası bitene kadar Valilikte İl Nüfus Müdürlüğü’nün boşalttığı katta olacağını dile getiren Vali Kılıç, 112 Sağlık Kompleksinin bitmesiyle birlikte merkezin buraya taşınacağını ifade etti.

Kabinedeki değişiklik nedeniyle yeni Sağlık Bakanı olan Dr. Ahmet Demircan’ın Valilik ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Necmeddin Kılıç, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Çorum’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) kurulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın ziyaretinin ardından konuşan Kılıç, Çorum’da GAMER biriminin şimdilik Nüfus Müdürlüğü’nden boşalan Valilik binasında faaliyet göstereceğini söyledi.

Sağlık Kompleksi’nin açılmasının ardından merkezin buraya taşınacağını ifade eden Vali Kılıç, “Bildiğiniz üzere İçişleri Bakanlığımız GAMER kısa adıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nin Türkiye çapında kurulması için bir çalışma yürütüyor. Yine bakanımızın kamuoyuna açıkladığı üzere bakanımızın riyasetinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Çorum’dan vali yardımcımız Adem Saçan katıldı. Toplantıdan aldıkları emir ve talimatları bize getirdiler. Biz bu konu üzerinde çalışıyoruz. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ni 112 binamız bitene kadar Valilikte Nüfus Müdürlüğü’nün boşalttığı mekanda 1 Eylül’e kadar faaliyete geçireceğiz” şeklinde açıklamada bulundu.

“TAŞINMA YAVAŞ YAVAŞ SÜRECEK”

Hastanenin taşınması konusuna da değinen Vali Kılıç, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Ağustos ayı sonu itibariyle tamamen hizmete açılacağını söyledi.

Kılıç, “Biz yeni hastanemizi 15 Temmuz’dan önce kısmen faaliyete geçirdik. Poliklinik hizmetleri 10 Temmuz gibi başladı. Taşınma çalışmalarını çok dikkatle sürdürüyoruz. Çünkü yapacağımız bir hata insan sağlığını olumsuz edebilir. Kılı kırk yararcasına hesaplar yaparak bölüm bölüm taşıyoruz. Alt kattan üst kata taşındığında bile ne kadar sıkıntı yaşandığını biliyoruz. Dolayısıyla insanların yattığı ve 24 saat hizmet aldıkları bir mekanı taşımak kesintisiz sağlık hizmeti vererek taşımayı sağlamak çok zor bir iş. Arkadaşlarımız bu hassasiyetle taşınma çalışmalarını yürütüyorlar. İnşallah artık servislerin taşınması da başladı. Servislerin taşınması daha da zor olacak. Ama her halükarda bu ay içerisinde yeni binamız tamamen faaliyete geçmiş olacaktır” dedi. Bir gazetecinin yeni hastanede basın odası oluşturulup oluşturulmayacağı sorusuna da “ Basın bizim için çok önemli elbette gereken yapılacaktır” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim