Çorum’da bugün sabah saatlerinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 ayrı adreste, Ankara’da ise bir adreste soruşturma kapsamında arama yapılarak toplam 16 kişi gözaltına alındı.
Konu ile ilgili olarak Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül imzası ile yapılan açıklamada yurtdışında olduğu tespit edilen bir kişi hakkında ise yakalama kararının uygulanamadığı bildirildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi.
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturmalarımız kapsamnında 01/04/2016 tarihinde terör örgütü üyeliği, özel belgede sahtecilik, vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçlarından Çorum ilinde 3 ve Ankara ilinde 1 adreste arama tedbiri uygulanmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen yakalama ve göz altı kararları doğrultusunda Çorum’da 13 Ankara’da ise 3 şüpheli yakalanmıştır. Yurt dışında olduğu tespit edilen 1 kişi hakkındaki yakalama kararı uygulanamamıştır. Ankara ilinde yakalanan şüpheliler Çorum iline nakledilecektir. Aramalarda el konulan dijital materyallerin incelenmesine başlanmıştır”
Öte yandan Çorum’da gözaltına alınan 13 kişiden 3’ünün kamu görevlisi olduğu, bunlardan birinin Belediye’de, ikisinin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenildi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim