Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz Cuma günü Çorum’a gelen Bakan Faruk Özlü, Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda işadamalarına seslendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de 64 Teknokent’ten birinin de Çorum’da olduğunu anımsatarak, Çorumlu işadamlarının Teknokent’te yer almaları yönünde çağrı yaptı.
Dünya ticaretinde bir daralma yaşandığına dikkat çeken Bakan Özlü, sanayicilerin rekabet gücünü artırması için AR-GE çalışmalarına ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı.
Çorum’da sadece 1 şirkette AR-GE merkezi olduğunu hatırlatan Faruk Özlü, “Bu durum Çorum’a yakışmıyor. Bu şehirde en az 10 tane AR-GE merkezi olmalı. Yaptığımız işi bir adım öteye taşımak ve rekabet gücünü artırmak için AR-GE yatırımlarına ağırlık vermeliyiz. Daha az vergi verin ancak AR-GE faaliyetlerine yoğunlaşın. Bu konuda Bakanlık olarak her türlü desteğe hazırız.” diye konuştu.
KOBİ Vadisi ile ilgili Bakanlığın herhangi bir çalışması olmadığını ancak Çorum’da böyle bir proje hazırlanması hâlinde gereken desteği verebileceklerini kaydeden Bakan Özlü, Çorum OSB’nin altyapı ödeneğinin 2016 yılı bitmeden ödeneceğini belirtti.
Osmancık Organize Sanayi Bölgesi için ayrılan 1 milyon 697 bin liralık talebin bu hafta ödeneceğini bildiren Özlü, yapımı devam eden yeni Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de 2 ay içerisinde hizmete açılacağını müjdeledi. Bakan Özlü ayrıca yeni hastaneye 15 Temmuz şehitlerinden Çorumlu reklâmcı Erol Olçok’un adının verileceğini tekrarladı.
Bakan Özlü ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın selâmını getirdiğini belirterek, Çorum’a Adli Tıp Kurumu kurulacağını söyledi.
Bakan Faruk Özlü’ye konuşmasının ardından TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ve Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından ziyaretin anısına Hitit figürünün bulunduğu bir şilt sunuldu.

(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim