Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile Türkiye çapında 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulması amaçlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de de Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik bir toplantı yapıldı. Toplantıda Çorum’a da 160 kontenjanlı 1 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağı belirtildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Geylani ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri de katıldı.

Cumhurbaşkanlığı birinci 100 günlük icraat programı çerçevesinde, 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağı ve ilimize ise 1 atölye için 160 kontenjan ayrıldığı kaydedildi.

Toplantıda sunum yapan Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, web sitesi (www.deneyyapturkiye.org) üzerinden öğrenci seçme sınavı sürecini takip edip müracaat sınavına, İlkokul 4. ortaokul 5. sınıf öğrencileri ile ortaokul 8. sınıf, lise 9. ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabileceklerini kaydetti.

Öte yandan Vali Mustafa Çiftçi de, Çorum’da Deneyap Teknoloji Atölyesi’nin kurulacağı Akkent Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Akkent Gençlik Merkezi’ne beraberinde Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam ile birlikte giden Vali Mustafa Çiftçi, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyarete Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Murat Ocak ve Akkent Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı da katıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim