Ülke genelinde artan koronavirüs vakaları Çorum'u da olumsuz etkiledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 11 Eylül - 17 Eylül tarihlerini kapsayan açıklamasında Çorum’un en çok vaka sayısı artan 10 ilden biri olduğunu belirtilmişti. Eylül ayında artan yeni tip koronavirüs vakaları sonucu Çorum'da 67 vatandaş hayatını kaybetti.
Çorum’da sıkı tedbirlerin azaltılması, aşı olan vatandaşların rehavete kapılarak virüs olmayacağı düşüncesine kapılması ve toplu alanlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmaması nedeniyle vaka oranlarında artış yaşandı. Eylül ayında artan vakalar sonucu 67 vatandaş hayatını kaybetti. 99 vatandaşın da hastanede tedavi gördüğü bilgisine ulaşıldı. Hastanelerde artan hasta sayısı nedeniyle yoğunluk yaşandığı da edinilen bilgiler arasında.
Çorum’da son haftalarda koronavirüs pozitif vakalarında büyük artış yaşanıyor. Çorum’da bugün itibari ile 100 civarında kişinin koronavirüs tedavisi görüyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 18-24 Eylül arasında 100.000 kişide bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısında ilimizdeki vakalar 325,58'e yükseldi. 
Son günlerde Çorum'da artan vaka sayılarındaki gözle görülür artış, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan risk haritasına da yansırken, yüksek risk anlamını taşıyan kırmızı alanlar tekrardan artışa geçti.
(Haber Merkezi)
 

Editör: TE Bilisim