Bayer’in Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile birlikte yürüttüğü Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi’nin gezici birimi olan Bilim Tohumları Ekibi, Çorum’da çocuklarla buluştu.
Proje için özel olarak tasarlanan araçları ve ekipmanıyla Çorum il sınırları içinde 2 farklı noktada 210 çocukla bir araya gelen ekip, özellikle 9-12 yaş grubu çocuklarla eğlenceli bilim etkinlikleri gerçekleştirdi. Çocukların başta doğa olayları olmak üzere etraflarında olup bitenleri sorgulaması ve araştırması hedeflenen etkinliklerde, Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi Bilim Tohumları Ekibi’nde gönüllülük yapan üniversite öğrencisi Toplum Gönüllüsü gençler yer aldı.
Kırsal alanlarda yaşayan çocukların bilim okuryazarı olmasını sağlamak ve bilimi sevdirmek üzere çalışan Bilim Tohumları Ekibi, Nisan-Eylül 2015 dönemi boyunca Çorum’un ardından çeşitli illerde de çocuklarla buluşacak.
Bilindiği gibi Bayer, temel olarak sağlık, beslenme ve ileri teknoloji ürünleri alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirket. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer, aynı zamanda; inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratıyor. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincinde olarak, ekonomi, ekoloji ve sosyal sorumluluğa, aynı derecede önem veriyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim