Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı tarafından kapıda çiçekle karşılanan Milletvekili Uslu daha sonra kurumda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ile müdürlük personeli ile biraraya geldi.

Tarımın ülkemiz için önemine değinerek modern tarım sayesinde ülkenin kalkınabileceğini söyleyen Milletvekili Uslu, arpa ve buğday ekerek gelirin artmasının mümkün olmadığını, tarımda çeşitliliği sağlayarak daha fazla kazanç elde edebileceğimizi, sulu tarım sayesinde ürün çeşitliliği ve kalitesinin artacağını kaydetti.

Çorum’un tüm bölgelerinin kendine has özellikleri olduğunu, bunların hepsinin ayrı ayrı tarımsal ürünlerden gelir elde ettiğini söyleyen Uslu, tarımın yeni üretim teknikleriyle beraber ihracat yapmasının önemini de anlattı. Çorum’da tarım ve hayvancılığa yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler de veren Salim Uslu, iktidarları döneminde ilimiz üreticisine 15 yıl içinde 1.4 milyar TL’lik destek sağladıklarını, bu sayede ilimizin tarımsal üretiminin yüzde 364 arttığını, hayvancılığın daha da geliştirilmesi için Merinos Irkı Koyun yetiştiriciliği için çalışmalar başlatıldığını sözlerine ekledi.

Milletvekili Salim Uslu’ya çalışmaları ile ilgili brifing sunan İl Müdürü Orhan Sarı da Çorum çiftçinin daha fazla kazanması için gece gündüz demeden çalıştıklarını, arazi toplulaştırma ve tarımda sulanabilir arazi oranının artırılmasına ağırlık verildiğini dile getirerek ziyaret nedeniyle teşekkür etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim