Çorum’un en eski, merkez pazar yeri olarak bilinen ve yıllarca Çorum halkına hizmet veren Çarşamba Pazarı, Salı Pazarı ile birleştiriliyor. Salı Pazarı’nda esnafın yerlerinin belirlenmesinin ardından ise pazar yerinin üzerinin kapatılması da gündemde.
Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç beraberinde Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz ve Oda Yönetim Kurulu üyesi Satılmış Çıtakoğlu ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ı ziyaret ederek, konu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Çorum halkına uzun yıllardan bu yana hizmet veren Çarşamba Pazarı’nın Salı Pazarı ile birleştirileceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çarşamba Pazarı’nda faaliyet gösteren pazarcı esnafının mağdur edilmeyeceğini dile getirdi.
Çarşamba Pazarı’na alışverişe gelen vatandaşların da mağdur edilmemesi için servislerin artırılması talebinde bulunan ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ın bu talebine olumlu yanıt veren Candan, servislerin artırılacağını kaydetti. Esnaf odaları ile Çorum Belediyesi’nin yakın işbirliği sonucu esnafın sorunlarının çözülmesi noktasında gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Yalçın Kılıç ise, pazarcı esnafının sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.
Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz da, pazarcı esnafının daha modern ve rahat bir pazar yerine kavuşması için Salı Pazarı’nın üzerinin kapatılması gerektiğini belirtti. Başkan Yardımcısı Candan da, esnafın yerlerinin belirlenmesinin ardından pazar yerinin üzerinin kapatılması için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti.
Ziyaretin ardından Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz ile Oda Yönetim Kurulu üyesi Satılmış Çıtakoğlu, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’ı ziyaret ederek, odalarına ve esnafın sorunlarına gösterdiği yakın ilgiden dolayı Başkan Kılıç’a ayrıca teşekkür ettiler.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim