Konu ile ilgili olarak alınan bilgiye göre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler ilimiz merkez ve ilçelerinde çeltik üretimi yapılan alanlarda hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrollerinde bulundu.
Yapılan kontrollerde bazı bölgelerde yabancı ot kontrolünde kullanılan herbisitlere karşı yabancı otların herbisitlere dayanıklılık gösterdikleri, bu yüzden yabancı otlarla mücadelede tam başarı sağlanamadığı, yine bazı alanlarda çeltik çeşitliliğinden ve mevsimsel etkilerden kaynaklı cüz'i oranda çeltik yanıklık hastalığına rastlandığı öğrenildi.
Kontrolde çeltik gelişiminin geçen yılın aynı dönemine göre daha iyi olduğu gözlenirken ilimizde bu yıl ki çeltik rekoltesinin 59 bin ton civarında olacağının tahmin edildiği belirtildi.
Yapılan açıklamada üreticilerimizin hastalık, zararlı ve yabancı ot kontrollerinde Bakanlıkça ruhsatlandırılmış kimyasalları kullanmaları, yaptıkları kontrollerde olumsuz bir durumla karşılaşılması halinde İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri’ne haber vermeleri istendi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim