Kulak arkasındaki kemiğinde iltihap olduğu ve kulak zarlarının yırtık olduğu tespit edilen bir hasta, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç Dr. Adnan Ekinci tarafından gerçekleştirilen başarılı bir timpanomastoidektomi ameliyatı ile sağlığına kavuştu. Uzun süredir kulak akıntısı ve işitme kaybı şikâyeti yaşayan ve iki kez Ankara’da ameliyat olduğu halde şikâyetleri geçmeyen F.Ç isimli hastanın Kulak Burun boğaz kliniğimizde yapılan muayenelerinde kulak arkasındaki kemiğinde iltihap olduğu ve kulak zarlarının yırtık olduğu tespit edildi. Başka hiçbir tedaviye yanıt alınamayan hastaya ameliyat planlandı.
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Yrd. Doç Dr. Adnan Ekinci tarafından yapılan başarılı operasyonla hastanın hem iltihaplı kemik alındı, hem de kulak zarları hastanın kendi kıkırdağı ile tamir edilmesi sonucunda sağlığına kavuştu.
Ameliyat sonrası bakım ve tedavileri tamamlanan hasta şifa ile taburcu edildi. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Kulak Burun Boğaz alanında da ileri merkezlerde yapılan birçok ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu durum hem Çorum halkı hem de çevre illerdeki vatandaşların bu hizmetlerden faydalanabilmesini sağlıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim