Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nin 5 yılda dolu dolu etkinlikler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Bu süre içerisinde 1028 gruba 81 branşta kurs verildi” dedi.
Hizmetlerin devam edeceğini de dile getiren Başkan Külcü, 5 yıl önce Çorum’un bir kültür değeri olan Velipaşa Konağı’nda ilk KKSM’ni hizmete açtıklarını söyledi.
Çorum’da belediyecilik anlayışını kökünden değiştirdiklerini vurgulayan Külcü, “Fiziksel imkânlarımızı, finansal imkânlarımızı ve insan kaynağımızı ve zamanımızı en iyi en verimli şekilde kullanıyoruz” ifadesini kullandı.
Bir yandan şehrin önünü açacağını düşündükleri yapısal projeleri inşa ettiklerini, bir yandan da hemşehrilerimizin ihtiyacı olarak gördükleri sosyal ve kültürel alanlarda önemli hizmetlerinin olduğunu kaydeden Külcü, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“İnsanı ve hayatı belediyeciliğin asıl hedefi olarak benimsedik. Bu anlayışla 7 yıldır, bu şehrin her caddesinde, her sokağında bir çalışmamız, bir hizmetimiz var.
Kültürel belediyecilik alanında gençlik merkezlerimiz, eğitim faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız var. Kitap ve araç gereç yardımlarımız, spor malzemesi dağıtımlarımız, kültür ve medeniyet dünyamızın değerleriyle ilgili sempozyumlar, paneller, konferanslarımız devam ediyor. Çanakkale gezilerine 2016 yılında 7 bin kişi gidecek.



Orada bir milletin ruhu yatıyor.
Bu vesileyle büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve kararlılığın timsali olan bu zaferin 101. yıldönümünü yürekten kutluyor, vatanı, milleti, inancı uğrunda uğurda canlarını veren aziz şehitlerimizi hayırla, minnetle yad ediyorum.
Belediye olarak bu ruha, oraya yakışan hizmetler etmeyi bir sorumluluk kabul ediyor, bu istikamette yolumuza devam ediyoruz.
Aile eğitim merkezimizde Türk toplumunun en güçlü yapısı olan, sevginin, merhametin, ahlaki değerler eğitiminin okulu olan aileyi ve aile yapımızı daha da kuvvetlendirmek, danışmanlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 17.438 kişi, aile eğitim seminerlerimizden faydalandı.
Gençlere yönelik hizmetlerin başında gençlik merkezlerimiz geliyor. Spor, eğitim, kültür, sanat ve sosyal alanlarda gençlerimizin kişisel gelişimlerini destekliyoruz.
Bir yandan bu gençlik merkezlerimizde, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerini kazanmaları için siyer, Kuran-ı Kerim ve değerler eğitimi kurslarımız devam ediyor.
Şu anda devam edenlerin sayısı 6031.



Engellilerimizin, kendi kendilerine yeten bireyler olmaları, onların hayata daha fazla katılabilmeleri için bütün imkânlarıyla hizmete sunduğumuz engelli eğitim merkezimiz, onlar için bir yaşam merkezine geldi. Şu an 98 engelli öğrencimize burada;
50 engelli öğrencimizde Buhara Kültür Merkezi bünyesindeki Rehabilitasyon Merkezi’nde bütün imkânlarımızla hizmet veriyoruz.
KKSM’ler bunların içinde adeta tektaş, pırlanta gibi yüz akı işlerimizden biri oldu.
Sosyal – kültürel belediyecilik hizmetlerinde attığımız adımların içerisinde bizi en fazla mutlu eden işlerden biri oldu.
Bunun nedeni de hem diğer sosyal belediyecilik hizmetlerimizi tamamlayan bir yönünün olmasından, hem de aradan geçen 5 yıllık zaman diliminde kadınlarımızın buradaki hizmetlerden duyduğu memnuniyet bakımından, belediyemizin en önemli bir hizmetlerinden biri oldu.
5 yıl boyunca 20.972 hanım kardeşimiz KKSM’ de açılan kurslarımıza başvuru yaptı.
20.094 kişi bu kurslardan yararlandı. Hemen hemen tüm müracaatlar karşılandı. 5 yılda 1028 gruba 81 branşta kurs verildi.
5 yılımızda bu güzellikleri bir yarışma ile taçlandırdık. Tabi, “Lalelerin Ahengi” adı tesadüfen seçilmiş değil. Mimarimizden edebiyata, çinimizden kumaş işlemelerine kadar birçok alanda desen olarak lale kullanılıyor.
Yarışmaya katılan bütün yarışmacılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Eserlerindeki zarafet ve incelikten dolayı bütün yarışmacılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.”


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim