Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde Çorum av turizmi açısından Türkiye’nin önemli bölgelerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Son yıllarda turizm sektörünün vazgeçilmez kollarından olan av turizminin Çorum’da da canlanması amacıyla Orman ve Su İşleri Çorum Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan avlakların tescillenmesi çalışmalarına ağırlık verilerek, 33 adet avlağın tescil çalışmaları tamamlandı.
Avlak sayısındaki artış av turizmi organizasyonunu yapan turizm şirketlerinin de ilgisini Çorum’a çekti. Nitekim Çorum’da av turizmi kapsamında av organizasyonu yapmak için yapılan müracaatlarda önemli artış oldu.
2015 yılı Ocak ayında Çorum’da düzenlenen 2 adet av organizasyonuna 1 adet Sırbistan ve 9 adet Macaristan uyruklu avcı olmak üzere toplam 10 adet avcı katılırken, düzenlenen av organizasyonu sonucunda toplam 20 adet yaban domuzu avlandı.
Yapılan bu av organizasyonlarından 4 bin 630 TL gelir elde edilirken, elde edilen gelirin yarısı avın vurulduğu köylerin tüzel kişilik hesaplarına aktarılacak.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim