Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Saygı ve Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Salur’un da hazır bulunduğu ziyarette Hitit Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çorum Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle geçtiğimiz yıl düzenlenen “Çorum Arıcılık Çalıştayı” ve Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kurulmasının ardından yapılan çalışmalar ele alındı.

Ziyarette Çorum’da arıcılığın bir bütün olarak görülmesi gerektiği, bu kapsamda bilim insanları, kamu/devlet gücü ve birliklerinin katkısıyla üçlü sacayağının oluşturulduğu, bu düşünceden hareketle ihtiyaç dahilinde çalışmalar yapıldığında, ülkemizin layık olduğu yere gelerek, dünya arıcılığının liderliğine önderlik yapabileceği belirtilerek, bunun bir ekip olarak hep beraber ortak bir sinerjiyle gerçekleştirilebileceği belirtildi.

Üniversitelerin amacının sadece eğitim faaliyetinde bulunmak olmadığını, bulunduğu şehrin problemlerine eğilerek sorunların çözümüne katkı sağlamak, mevcut potansiyelin ortaya çıkarılması yada ortaya çıkarılan potansiyelin daha da arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu dile getiren Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, arıcılık konusunda olduğu gibi diğer çalışmalardan da belli bir süre sonra sonuç alınacağını söyledi.

Üniversitedeki mevcut potansiyeli kullanmak ve mevcut potansiyeli ilin her anlamda gelişimine katkı sağlayacak şekilde süreci yönetmek adına merkezler oluşturduklarını dile getiren Alkan, “Arıcılık ve Arı Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezimiz de bunlardan biriydi.” dedi.

 “Toplumun içinde yer almamız, problemlerine bir şekilde çözüm bulan ya da ilerlemelerini sağlayan görevleri üstlenmemiz gerekiyor” ifadesini kullanan Rektör Alkan, ortak bir sinerji oluşturarak çalışmaların devam edeceğini belirterek, bu sinerjinin güzel sonuçlar alınmasına vesile olmasını diledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim