Etkinliğe Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Dr. Ali Korkmaz, Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Salur ve birçok konuk katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Yrd. Doç. Dr. Ali Salur yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Ali Salur, panelin kuruluş amaç, faaliyet, vizyon ve misyonuna ilişkin bilgiler verdi. Merkezin arı ve arı ürünleri ile ilgili araştırmalar yapmayı, bilimsel toplantılar düzenlemeyi, paydaşlarla iş birliğinde bulunmayı ve apiterapi araştırmaları yapmayı amaçladıklarını ifade ederek Merkez olarak yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler de verdi.

Bu panelle sektörde konusunda uzman olan kişilerin bilgi ve tecrübelerini üreticilerin hizmetine sunmayı, paylaşmayı ve farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Salur, panele emeği geçen ve desteği olan başta Rektör Alkan ile panelist ve katılımcılara teşekkür etti.

Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin pek çok çalışmaya imza attığını ve amaçlarının her alanda şehrimize katkı sağlamak olma bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti. Aynı zamanda bugün büyük güç sahibi ülkelerin birçoğunun tarım ülkesi olduğunu, tarımda olsun hayvancılıkta olsun azami şekilde teknolojiden yararlanarak iyi işler yapmak zorunluluğunda olduğumuzu da söyleyen Prof. Dr. Alkan, buna gönül veren insanlara katkı sağlayabilirlerse üniversite olarak çok mutlu olacaklarını da dile getirdi.

Düzenlenen panel ile bu alandaki sorunlara ya da üretimi artırma amacında olduklarını belirten Alkan, birlikte istişare ederek yol haritası çıkaracaklarını, panelin güzel işbirliklerine vesile olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarından sonra Yrd. Doç. Dr. Ali Salur’un moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Ali Korkmaz, “Üretim Sürecinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, ARMASAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Kürşat Utlu “Arıcılık Malzemeleri Üretim ve Pazarlama Sorunları”, BALDER Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İsfendiyar Üzümcü “Üretimde, Tedarikte ve Kalitede Sürdürülebilirlik ve Gıda Güvenliği” ve Apilab Sistem Müdürü Ufuk Alpat “Ulusal ve Uluslararası Bal Pazarında Uygulanan Regülasyonlar Kapsamında Sürdürebilir Kalite ve Eğitimin Önemi” konulu sunumlarını yaptı. Panel katılımcılara plaket takdimiyle son buldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim