Yaklaşık 4 yıl önce Çorum’da ananas yetiştirmek için denemelere başlayan Camcı, ilk denemelerinde başarısız olsa da geçtiğimiz yıl saksıya diktiği ananası yetiştirmeyi başararak, Çorum ikliminde de ananas yetiştirilebileceğini kanıtladı.

Marangozlar Odası’nda ilk olarak limon yetiştirmeye başlayan Mustafa Camcı, limonun ardından ananasta yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Ananas ve limon ağacına gözü gibi bakan Camcı’nın bu özverili gayreti ise görenlerin takdirini topluyor.

Şehir hayatında yaşadığını ve köyü olmadığı için meyve yetiştiriciliğine hasret kaldığını ifade eden Camcı, hobi olarak başladığı ananas yetiştiriciliğinde 10-15 deneme yaptığını ve bu denemelerinde başarısız olduğunu ancak son denemesinde bunu başardığını dile getirdi.

Çorum ikliminin her türlü meyve yetiştiriciliğine uygun olduğunu belirten Camcı, güneş alan her yerde ananasın yetişebileceğini kaydetti. Limon fidanını ise Giresun’dan getirttiğini anlatan Camcı, ananas ve limon denemelerinin ardından zencefil ve defne yaprağı yetiştirmek için denemelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi) 

Editör: TE Bilisim