Çorum'da acil numaraları tek hat üzerinde toplanacağını belirten Kara, "Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleden sonra acil numaraların hepsini tek çatı altında toplayacağız kafa karışıklığına son vereceğiz her hangi bir acil durumda tek numarayla bu işi çözeceğiz" dedi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, Türkiye'nin sağlık açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) kriterlerine göre toplumsal gelişmenin ölçümü için örneklemeler yapıldığını aktaran Uslu, "BM artık sosyal içerikli ölçümler yapıyor. Hasta başına düşen doktor sayısı, hastane sayısı gibi. Türkiye bu konuda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri haline geldi. Sağlığa olan yatırımlar son hızıyla devam ediyor." diye konuştu.
Törende konuşan Çorum Milletvekili Lütfiye İksen Ceritoğlu Kurt'da kendisinin de eczacı olduğunu, sağlık konusunda yapılan yatırımların bir parçası olduğu için gururlu olduğunu söyledi.
Çorum'da 2002 yılında 6 istasyonla 3 bin 79 vakaya ulaştıklarını belirten Yücel, 2015 yıl sonu itibariyle 26 istasyonla 43 bin 930 vakaya ulaştıklarını ve gerekli acil müdahalenin yapıldığını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra Vali Kara ve beraberindekiler ambulansların anahtalarını şoförlere teslim etti. Ambulanslarla daha sonra şehir turu atıldı.






(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim