18 Aralık Göçmenler Günü nedeniyle Çorum’da ikamet eden Muhammet Selahattin Hocazade, eşi, damadı ve kızı ile birlikte 2 torunuyla Vali Yardımcısı Adem Saçan’ı ziyaret etti.

Ziyarete Göç İdaresi Müdürü Yusuf Çapar da katılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çorum’da geçici konuma kapsamında 1387 Suriyeli, 7279 Iraklı, 194 İranlı ve 115 Afgan, ayrıca kısa dönem ikamet izni kapsamında 694 kişi olmak üzere 9640 yabancı uyruklunun misafir edildiğini anlatan Vali Yardımcısı Adem Saçan, Çorum’a geldiğinde 2 bin civarında olan sığınmacı sayısının aradan geçen zaman içerisinde 10 binlere dayandığını vurguladı.

Anadolu topraklarının daha önce de bu tür acı olaylara şahitlik ettiğini belirten Vali Yardımcısı Adem Saçan, bu toprakların geçmişte yaşanan elem verici olaylar karşısında yine ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Osmanlı ile birlikte Orta Doğuya getirilen barışın uzun süre devam ettiğini anlatan Vali Yardımcısı Saçan, Osmanlı’nın zayıflamaya başlaması ile birlikte emperyal güçlerin ortalığı karıştırmaya başladığını ve Osmanlı aleyhtarı propagandalar ile aradaki bağları kopardığını vurguladı. Adaletle değil petrol için bölgeye bakıldığı sürece o topraklara huzur gelmeyeceğini söyleyen vali Yardımcısı Saçan, “misafirlerimiz anılarını bıraktıkları yerleri elbette özlüyorlardır. Zamanı geldiğinde gitmezseler de yurdumuz onlara sonuna kadar açıktır” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim