675 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2'si general, 9'u pilot toplam 39 asker ile TBMM'den 3, MEB'den 31, AFAD'dan 1 personel, ihraç edilenler listesinden çıkarıldı. Ayrıca yeni KHK'da daha önce yayımlanan 668 ve 672 sayılı KHK'larda ihraç edilenlerin yer aldığı listelerden çıkarılanların isimlerine de yer verildi. Bu kapsamda bazı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı.
Kararname kapsamında Çorum’daki bazı kurumlardan atılan kişilere de yer verildi. Açıklanan listeye göre Çorum’da Hitit Üniversitesi, Cezaevi, Çorum Adliyesi, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ve Emniyet’ten 75’i aşkın kişi meslekten ihraç edildi.
Hitit Üniversitesi’nde aralarında profesör ve öğretim görevlilerinin de bulunduğu 6, Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından 41, Çorum Adliyesi çalışanlarından 15, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından 6, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarından 5 olmak üzere diğer kurumlarla birlikte toplamda 75’i aşkın kişinin meslekten atıldığı belirtildi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim