Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti ve kadın ve güçlenme hakkında, Mecitözü’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Mecitözü Kaymakamı Coşkun Doğan, Mecitözü Belediye Başkanı Ünal Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İlçe Müftüsü Ahmet Yıldız,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Doğru, ilçe siyasi parti temsilcileri, diğer kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban’ın müdürlük hizmetleri hakkında bilgiler vermesi ile başlayan programda örnek koruyucu ailelerden birinin koruyucu aile adaylarına hitaben yazdığı mektup okundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminde psikolog olarak görev yapan Semanur Pehlivan tarafından Çorum’da yapılan koruyucu aile hizmetlerine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Çorum’da 69 çocuğun koruyucu aileleri ile birlikte yaşadığı, kuruluş ortamında yaşayan diğer çocukların da sevgi dolu bir aileye ve sıcak bir yuvaya kavuşmalarının hedeflendiği ifade edilirken, koruyucu ailelere verilen devlet destekleri ve koruyucu aile olmak için gerekli şartlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gönül Elçileri projesinin ikinci adımı olan Kadınlara Yönelik Mesleki Eğitim Projesi kapsamında açılan 40’ı aşkın kurs ve eğitimini yarım bırakmış kadınlar için açık ortaokul ya da açık lise imkanları konusunda bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Program Aile Eğitim Formatörü Ahmet Yakut’un Aile Eğitim Programı Tanıtım ve Ailenin Önemi konulu sunumunu gerçekleştirmesi ile sona erdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim