Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Ekmekyapar, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ferda Suiçmez, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Törende ilk olarak Ekmekyapar ile Dr. Suiçmez tarafından “Beyaz Bayrak” sertifikası ve “Beslenme Dostu Okul” belgesi olan okullar hakkında istatistiki veriler, başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi içeren birer sunum yaptı.

Halk Sağlığı Müdürü Barış ise çocuklar için okulların hayatlarının uzunca bir bölümünü geçirdiği toplumsal bir alan olduğunu hatırlatarak kişisel hijyen ve alışkanlıkların okullarda geliştiğini hatırlattı. Sağlığın her alandaki önemine değinen Dr. Barış, “Okullarımız temizlik ve hijyen açısından iyi olmalı. Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikası alan okullarımızın sayısının artmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin bizim geleceğimizin teminatı olduğunu hatırlatarak onları hayata hazırlarken kurumların hem güvenli hem de sağlığının yeterli seviye gelmesi için ciddi adımlar atıldığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Büyük ise konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği okullarımızın sağlık ve hijyen noktasında belli bir seviyeye gelmesi için çalışmalar yapılmaktadır.  Bu kapsamda Bakanlığımıza bağlı okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” uygulamaya konulmuştur. Bu seneki çalışmalar neticesinde ilimizde Beyaz Bayrak için 86 okulumuz müracaatta bulunmuştur.

Bunlardan 56’sı Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Bu sene bir önceki yıla göre 2 kat daha fazla ödül alan okulumuz var. Ayrıca 5 okulumuz Beslenme Dostu Okul sertifikası aldı. Bu sayının her yıl katlanarak devam etmesi arzusundayız. Bu güzel anlamlı günde bugüne kadar sertifikalarını koruyan ve bu yıl yeni sertifikalarını alacak olan okullarımızı, tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Eğitim ortamlarının daha iyi hale getirmek için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı yöneticilerimize teşekkür ediyorum”

Program “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim