Toplantıya Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Dinçer, avukatlar ve davetliler katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Baroların görevinin; mesleği ve meslektaşlarının haklarını korumak olduğu kadar sosyal projelere ortak olmak ve bilgilendirme yapmak olduğunu anlattı.
Ali Dinçer ise konuşmasında; gönül elçileri projesi kapsamında yer alan koruyucu aile projesi çalışmalarının daha geniş alanlara yayılmasını istediklerini anlatarak, projede önemli mesafeler alındığını, gönül elçileri projesinde ülke çapında ilk üçe girildiğini dile getirdi
Yetiştirme yurtlarında 145 çocuğun kaldığını ve onlara sıcak bir aile ortamı kazandırabilmek için çalıştıklarını belirten Ali Dinçer, şu ana kadar 43 aile yanına 53 çocuğu yerleştirdiklerini amaçlarının bu sayıyı 60’ın üzerine çıkarmak olduğunu belirtti. Hiçbir ailenin çocuklarını başka ailelere vermek istemeyeceğini söyleyen Ali Dinçer, “hayatta insanların başına olaylar gelebiliyor, bu nedenle biz de çocukların aile ortamından ayrı yaşamamalarını sağlamak için çaba gösteriyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminden Psikolog Semanur Pehlivan tarafından sunum gerçekleştirildi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim