FETÖ'cü darbe girişiminden sonra yargıdaki örgüt üyesi ve bağlantılı isimleri açığa almaya başlayan HSYK 2'nci Dairesi bir süredir yürüttüğü yeni çalışmasını tamamladı. Savcılıklarda yürütülen soruşturmalarda elde edilen yeni deliller ve soruşturma sırasındaki itirafçıların anlatımlarını değerlendiren HSYK, 550'si adli, 98'i idari olmak üzere 648 hakim-savcıyı açığa aldı. Bu hakim-savcıların FETÖ üyesi olduğu yönünde ciddi bulgulara ulaşıldığı bildirildi.
ÇORUM’DAN 5 HAKİM VE SAVCI
HSYK’nın kararıyla açığa alınalar arasında Çorum’da görev yapan 5 hakim ve savcı da bulunuyor. Osmancık Adliyesi’nde görevli hakim Serdar G.G. (hakim yıllık izinde) savcı Enver B. ve eşi hakim Zeynep B., İskilip Adliyesi’nde görevli savcı Cihat P. ile Çorum Adliyesi’nde görevli hakim Turgay F. A.’nın açığa alındığı bildirildi.
Çorum’da açığa alınan hakimlerden Serdar G.G’nin yıllık izinde olduğu öğrenildi. HSYK’nın ilk aşamada açığa alınan hakim ve savcıların meslekten ihraç edilip edilmeyeceğine ileri bir tarihte karar verecek.
Öte yandan silahlı terör örgütü FETÖ’nün bölge imamlarından birinin Çorum’da yakalandığı, yakalanan kişinin sorgusunun ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim