Halil İbrahim Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen Temmuz ayı son oturumunda “Okullarımızda görev yapan psikolojik danışmanların görevleri nelerdir? Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) sayıları yeterli midir? Okullarımızda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonları var mıdır? Nasıl bir hizmet yürütülmektedir? Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) ile yürütülen hizmetler nelerdir?” konulu araştırma önergesinin sonuçları paylaşıldı.

Türkiye’de 27 bin 798 rehber öğretmenin görev yaptığını kaydeden Komisyon Başkanı Şener, “Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerin Norm Kadro Yönetmeliğinde; özel eğitim anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarına toplam öğrenci sayısı 25 ve daha fazlası için 1, anaokulları hariç olmak üzere, ilkokullarda öğrenci sayısı 300, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1, ortaöğretim kurumlarından öğrenci sayısı 150 ve daha fazla olanların her birine 1, yatılı veya pansiyonlu eğitim kurumlarının öğrenci sayılarına bakılmaksızın her birine 1, ilçe merkezindeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci sayısının yetersiz olması nedeniyle norm kadro verilememesi hâlinde öğrenci sayısı en fazla olan eğitim kurumuna 1, meslekî eğitim merkezlerinden çırak ve kursiyer sayısı 200 ve daha fazla olanların her birine 1, rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu verilir.

Anaokulları hariç olmak üzere, özel eğitim kurumlarında öğrenci sayısının 100 ve 100’ün katlarına, diğer eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısının 500 ve 500’ün katlarına ulaşması hâlinde her defasında ilave olarak 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu daha verilir” dedi.

Şener, rehber öğretmen normunun 240 olduğu Çorum’da 193 rehber öğretmenin görev yaptığını belirterek, 47 rehber öğretmene daha ihtiyaç olduğunu söyledi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim