İl Trafik Komisyonu’nca alınan karara göre artık TIR ve kamyonlar Çimento Kavşağı dahil 4 kavşağa giriş yapamayacak. Yeni uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte Çorum’da TIR ve kamyonlara yasaklanan kavşak sayısı 4’e yükselmiş olacak.
İl Trafik Komisyonundan geçen karara göre; Buhara ve Binevler Kavşakları ile Sarılık Köprüsüne girişleri yasaklanan TIR ve kamyonlar sadece İskilip Kavşağını kullanacak. Bunun da yeni sorunlara yol açacağından endişe ediliyor. Karara özellikle şoför ve nakliyeci esnafından ciddi tepkiler geldi.
Çimento Kavşağı dâhil 4 kavşaktan şehre girişleri yasaklanan TIR ve kamyonların bu kez de İskilip Kavşağından itibaren özellikle Akşemsettin Cami bölgesinde ciddi anlamda yığılmalar oluşturacağına dikkat çeken şoför ve nakliyeciler, kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor.
Buhara ve Binevler Kavşağındaki trafik sıkışıklığı gerekçe gösterilerek alınan kararın basit düzenlemelerle sorun olmaktan çıkacağını dile getiren şoförler, “Pazartesi günleri Pazartesi Pazarı kurulduğu için Buhara Kavşağında trafik sıkışıklığı yaşanıyordu. Bu sorun caddeye uygulanacak park yasağı ya da bir günlük giriş yasağı ile aşılabilirdi” diyor.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde ağır tonajlı araçlara yönelik trafik sıkışıkşığına yol açmamaları amacıyla günlük ya da saatlik yasaklar uygulanıyor. Belirlenen gün ya da saatler dahilinde TIR ve kamyonlar bu yolları kullanamıyor. Çorum’da ise günlük ve saatlik yasaklar yerine İskilip Kavşağı dışındaki tüm kavşaklar kapatılmak suretiyle trafik sıkışıklığına çözüm aranıyor.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim