Başöğretmen Atatürk İlkokulu’ndaki törene Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Sayın Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, okul müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Büyük, “Okuryazarlık Seferberliği” ile ülkede okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 4’e kadar düştüğünü, amaçlarının herkesin okuma yazma öğrenmesi olduğunu, Çorum’da merkez ilçe ile birlikte 13 ilçede okuma yazma kursunun devam ettiğini, 289 kursta 2 bin 629 kursiyerin bulunduğunu ve kurslara katılamayan vatandaşlar için ikinci grup okuma yazma kursları açacaklarını dile getirdi.

Dinimizin ilk emrinin “Oku” olduğunu dikkat çeken Başkan Gül ise bu seferberliğe katılanları tebrik etti.

21.yüzyılın bilgi çağı olduğunu belirten Vali Kılıç da törende yaptığı konuşmada “Bilgiye hazır olan, bilgiyi kullanabilen toplumlar 21. yüzyıla yön verebilecektir. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay” diyerek okumanın önemine dikkat çekti.

Sertifika alan kursiyerler adına konuşan Sevgi Göcen ise okuma-yazma seferberliği başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür etti. Kendisinin engelli olduğu için okula gidemediğini belirten Göcen okuma-yazma kursları sayesinde artık hem okuyabildiğini hem de yazabildiğini vurguladı.

Kursiyerlerin şiir okuduğu programın sonunda Vali Kılıç ve protokol üyeleri 29 kişiye sertifikalarını dağıttı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim