OHAL kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. 692 Sayılı KHK ile toplam 7 bin 395 kişi kişi kamu görevinden çıkarıldı, 263 kişi ise görevine iade edildi.

Çorum’da da Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 11, Adalet Bakanlığı’ndan 9, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 2, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Müdürlüğü’nden 3, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’den 1 ve Sağlık Bakanlığı’ndan 1 olmak üzere toplam 27 kişinin görevine son verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde görev yapan Mühendis Süleyman Koca ile Milli Eğitim Bakanlığı personellerinden öğretmen Murat Çeker ise Çorum’daki görevlerine yeniden iade edildi.

Bu kapsamda görevden alınan personel ise şu şekilde açıklandı: “Diyanet İşleri: Hasan B.D, Mehmet G, Raşit E, Emine Ç, Fatma Ö, Akif D, Mehmet D, Ahmet Ö, Naci Y, Burhan Ö, Cemile Ç.K.; Adalet Bakanlığı: Eyüp U, Gökhan T, Haşim U, Hatip I, Ömer A.Ç, Recep A.Ö, Turgay T, Yılmaz K, Emrah A, ; Jandarma Genel Komutanlığı: İshak D ve Selim A, ; Mahalle İdareler: Ahmet M.B, Sebahattin A, ve Okan D, ; Şeker Fabrikaları: Halim E,; Sağlık Bakanlığı: Orhan O”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim