Dr. Öztürk beraberinde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzman Dr. Ömer Sobacı, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Funda Karan ve İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değer Şube Müdürü Dt. Emine Paydar ile birlikte “Yaşlılar Haftası” kapsamında evde sağlık hizmeti alan yaşlıları ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Sağlık Müdürü Dr. Öztürk, yaşlı, evde bakıma muhtaç ve yatağa bağlı hastalara yönelik bu hizmeti verdiklerini dile getirerek “Bugüne kadar 2 bin 444 hastaya evde sağlık hizmeti veriyorduk. 2017 yılı itibariyle 201 hasta daha buna dahil oldu. 85 personelli ve 22 araçlı bir ekibimiz mevcut. Vatandaşlarımız 444 38 53 nolu çağrı merkezinden yetkili arkadaşlarımıza bu tür talepleri ulaştırabilirler” dedi.

Evde sağlık hizmetinden yararlanan Alzheimer hastası Yakup Tuzcu’yu ziyaretleri sırasında konuşan Tuzcu’nun kızı Ümmühan Yaldıran “Babam Alzheimer hastası ve 3 senedir yatıyor. Evde sağlık hizmetinden çok memnununuz. İstediğimiz zaman telefonla uluşabiliyoruz ve görevli arkadaşlar çok yardımcı oluyor. Babam bizden çok onları görüyor bile diyebilirim. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Ziyaretler, hastaların özel hayatının gizliliği hassasiyeti nedeniyle, basına kapalı bir şekilde devam etti.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim