Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumun temel yapı taşı olan aileleri bilinçlendirmek ve yaşam kalitelerini arttırarak 'sağlıklı, mutlu, müreffeh ve güçlü aileler' sayısının artırılması amacıyla hazırlanan “Aile Eğitim Programı” kapsamında Çorum’da da geçen yıl bir dizi seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Formatörü Ahmet Yakut koordinesinde uygulanan proje kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü, Hitit Üniversitesi, İl Müftülüğü, Çorum Belediyesi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gibi çeşitli kurumlarla işbirliği yapılarak verilen eğitimler büyük ilgi gördü.

Yıl içerisinde gerçekleşen eğitimlerde “Ailenin Önemi, Aile Yaşam Becerileri ve İletişim, çocuk Yetiştirmede Dikkat Edilecek Hususlar, Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı; Afet Sonrası Psikolojik İlk Yardım, Bilinçli Alışveriş, Ailede Enerji Tasarrufu, Engellilik ve Erişilebilirlik, Madde Bağımlılık Riski ve Korunma, Sınav Stresi ve Baş Etme Yolları” gibi konular ele alındı.

Aile Eğitim projesi kapsamında 2016 yılı içerisinde 43 farklı seminerde yapılan eğitimlerde toplam 2 bin 352 kişiye ulaşıldığı dile getirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim