Çorum Belediyesi, başta Ata Caddesi olmak üzere içmesuyu ve abone hatlarında yenileme çalışması başlattı.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, özellikle son 6 yıldan beri hem içme suyu şebekelerindeki kaybı önlemek hem de suyun kalitesini yükseltmek amacıyla aralıksız çalıştıklarını söyledi. İçme suyunun önemini çok iyi bildiklerini dile getiren Zahir, sık sık arıza veren şebekeleri yenilediklerini kaydetti. Ata Caddesi’nden başlayarak Ekin Caddesi, Hüyük Caddesi, Bahabey Caddesi, Hıdırlık Caddesi, Fen Lisesi 3. ve 4. Cadde, Yeni Küçük Sanayi Sitesi, Zafer ve Aksaray Cadde ve sokaklarda yapacakları içmesuyu şebeke yenileme ve abone hatlarındaki yenileme çalışması ile 17000 metre şebekenin yenileneceğini dile getiren Alper Zahir, “Altyapı ve üst yapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni sezonla birlikte asfalt, yeşil alan, park, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çalışmalarınız yaz sezonu boyunca hız kesmeden devam edecek. Çalışmalarımızın yaklaşık maliyeti 2 milyon TL’dir” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZDAN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”
Ekonomik ömrünü tamamlamış asbest boruların daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü polietilen borularla değiştirileceğini ve bu boruların basınca da dayanıklı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Yaz boyunca devam edecek çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Çalışmalarımız esnasında hemşehrilerimiz illa ki olumsuz etkileneceklerdir. Ses ve görüntü kirliliği oluşacaktır. Hemşehrilerimiz, bilmelidir ki bu çalışmalar tamamlandığında çok daha kaliteli ve sağlıklı suya kavuşacaklardır. Tüm çalışmalarımız vatandaşlarımızın huzuru ve rahatı içindir” diye konuştu.



“İÇME SUYUNA BÜYÜK KAYNAKLAR AYIRIYORUZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi olarak yeni içme suyu kaynakları ve mevcut kaynakların korunması için önemli mail kaynaklar ayırdıklarını söyledi.
Son yıllarda dünyada içilebilir su kaynaklarının giderek azaldığını, ülkemizde de içme suyu sıkıntısı yaşanabileceğini dile getiren Alper Zahir, “Belediyemiz özellikle son yıllarda içme suyu konusunda bir sıkıntı yaşanmaması için yoğun bir çalışma içerisinde. Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü, su konusundaki çalışmaları yakından takip ediyor. Başkanımız Muzaffer Külcü, göreve geldiği günden beri şehir içerisinde eskiyen şebekeleri ve abone hatlarının tamamına yakının yeniledik. Su kaçaklarını büyük oranda önledik. Çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir” dedi.
(Belediye Basın Birimi)
Editör: TE Bilisim