İŞKUR İl Müdürü Vekili Karaman, İş ve Meslek Danışmanlığı Servisi Şefi Hücriye Erkan ile birlikte, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla en çok engelli işçi çalıştıran Ece Banyo Gereçleri ve Assistt Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri’ne birer nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ülke nüfusumuzun yüzde 12.29'nun engellilerden oluştuğuna dikkat çeken Karaman, bu açıdan engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmanın toplumun her kesimine düşen bir görev olduğunu vurguladı.

Engelli yurttaşların istidam sorunlarının çözümü konusunun İŞKU için yasal ve öncelikli bir görev olduğunu belirten Zeki Karaman, “Bu görev için her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz. İŞKUR olarak 4857 sayılı yasa gereği 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinin yüzde 3 oranında engelli çalıştırılma zorunluluğu gereği; şu an Çorum ilimizde 155 işyerimiz 50 ve üzerinde işçi çalıştırmakta ve bu işyerlerinde 396 engelli vatandaşımız istihdam edilmekte ve işyerlerimizin yüzde 90'ının üzerinde yasal kontenjanlarını doldurmuştur. Engellerin mutluluk ve yaşama sevincine hiçbir şeyin engel olmaması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyorum.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim