Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Kapsamında Çorum’da hibe almaya hak kazanan üreticilere hayvan dağıtımları yapılıyor.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, Çorum Hayvan Pazarı yerleşkesinde Merkez İlçeden Büyükbaş Hayvan almaya hak kazanan üreticilere hayvanlarının teslimi esnasında yaptığı açıklamada Çorum’da Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hibe Programına müracaat ederek hibe almaya hak kazanan 211 üretici bulunduğunu belirtti.

137 üreticiye canlı hayvan ve nakdi olarak hibe karşılıklarının teslim edildiğini vurgulayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ermiş, “İlimiz genelinde hibe almaya hak kazanan 18 üreticiye 720 adet Akkaraman, 2 Kişiye 80 Adet Morkaraman, 2 Kişiye 80 adet ivesi ırkı koyun, 3 Kişiye 120 adet kılkeçisi ve 60 Kişiye 360 adet büyükbaş hayvan teslim edildi. Hayvancılık desteklemelerinin yanında Bitkisel üretim alanında da hibeye hak kazanan 52 çiftçiye toplamda 1 Milyon 560 bin TL. hibe ödemesi hesaplarına aktarıldı.

Ayrıca hibeye hak kazanan diğer üreticilerimizin hayvanları tarım işletmeleri tarafından temin edilerek bizlere ulaştırılıyor. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli arkadaşlar tarafından hayvanları hızlı bir şekilde sahiplerine teslim ediliyor. Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimiz üretimlerinin her aşamasında kontrol altında olacaklar. Hayvan besleme, hastalık takibi ve hastalıkların önlenmesi, hijyen gibi konularda İl ve İlçe Müdürlükleri olarak üreticilerimize gerekli eğitimlerin verilmesi noktasında her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini ve bu projenin Türkiye ve Çorum hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim