Elektronik sigaranın sigara kartelleri tarafından zararsızmış gibi gösterildiğini ama bu ürünlerin nikotin bağımlılığı ve tütün içerdiklerini belirten Dr. Diken, zararsız olduklarına dair hiçbir bilimsel yayının bulunmadığını, hatta bazı kişilerde hem sigara hem elektronik sigara içildiğini, elektronik sigaranın asla sigarayı bırakma yöntemi olmadığını söyledi.

Nargilenin de sigaradan her alanda daha zehirli ve zararlı olduğunu kaydeden Diken, sigaraya ek olarak nargilenin ortak kullanıldığı için bulaşıcı hastalıklar açısından ilave risk taşıdığını belirtti.

“SİGARA İLE MÜCADELEDE KADINLARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Çorum Yeşilay Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder ise katılımcılara Yeşilay’ı tanıtıp toplumda sigara ve uyuşturucu bağımlılığının çok tehlikeli boyutlara ulaştığını bildirdi. Çorum’da 13 yaş altı çocuklarda sigara içme oranının % 10 olduğunu ve bunun korkunç bir oran olduğunu kaydeden Ejder, anne ve babaların evlerinde balkon dâhil kesinlikle sigara içmemelerini, eve gelmeden 1 saat önce sigarayı bırakıp evde el yüz temizliği ve kıyafetleri değiştirdikten sonra çocuklara yaklaşılması gerektiğini dile getirdi.

Annenin çocuk gelişiminde en önemli faktör olduğunu, bu mücadelede kadınların yardımı olmadan başarılı olamayacaklarını vurgulayan Ejder, kadınlardan bu mücadeleye destek olmaları için Yeşilay bünyesinde oluşturulacak kadın kollarına katılıp kendilerine destek olmalarını istedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim