Belediye, İl Müftülüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca iki yıl önce ibadethanelerde başlattığı temizlik çalışmalarına Ramazan ayı öncesinde hız verdi. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, yaşam standartlarını yükselten ve sosyal belediyecilikle ilgili çalışmaların Belediye tarafından aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Birçok alanda olduğu gibi ibadethanelerin de temizliğiyle ilgili hizmetlere önem verdiklerini bunun için de iki yıl önce başlatılan ibadethanelerin temizliği ile ilgili bu ramazan öncesinde de devam ettiğini dile getiren Başkan Gül toplam 114 ibadethanenin temizliğinin yapıldığını ve kalan camilerin de temizliğinin devam ettiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Gül yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde 83 cami, 12 mescit, 20 Kur’an Kursu ve 1 Cem evi olmak üzere toplam 114 ibadethanemizin temizlik işlemleri yapılıyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Allah’ın evi olan camilerimizin pırıl pırıl olması için gayret gösteriyoruz. İbadethaneleri yılda 2 kez temizliyoruz. Camilerimizin halılarının yıkanmasından minberlerin, mihrapların, avizelerin, ayakkabılıkların temizlenmesine kadar tüm temizlik işlemlerini yapılıyor. Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde büyük camilerimiz olan Ulucami, Azap Ahmet Cami, Abdibey Cami, Kubbeli Cami gibi camilerimize öncelik verdik ve buraların temizliğini gerçekleştirdik. İbadethanelerimizi tertemiz yaparak Ramazan ayına hazırladık. Vatandaşlarımızdan da olumlu geri dönüşler alıyoruz”

Zeki Gül, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazanın İslam alemi ve insanlık için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim