Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, geçtiğimiz günlerde Çorum’da, işletmelere yönelik olarak düzenlenen Teknoloji Hamlesi ile ilgili soruları yanıtladı.
“Çorum’da işletmeler Turkcell hamlesiyle başarılarına başarı katacak” diyen Selen Kocabaş’ın konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:
•Çorum’da gerçekleştirdiğiniz “Çorum’da Teknoloji Hamlesi” toplantısıyla neyi hedeflediniz?
•Geçtiğimiz aylarda, şirketlerin bilişim teknolojilerini etkin kullanımı için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yeni bir model geliştirdik. İş’te Teknoloji Hamlesi adını verdiğimiz bu model ile sektörlerin ve şirketlerin ihtiyaçlarına özel çözümleri kategorize edip, Turkcell güvencesi ile müşterilerimize sunuyoruz. Bu yeni sürecin önemli bir parçası olarak gördüğümüz Çorum’da Teknoloji Hamlesi’ni de şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve kârlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirdik. İletişim ve teknoloji şirketi olarak, Anadolu’daki şirketlerin maliyetlerini düşüren, gelirlerini artıran çözümlerimizi kullanarak başarıya hızlı ulaşmasını istiyoruz. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek. Kendimizi müşterilerimize en iyi teknolojik çözümleri sunan iş ortağı olarak görüyoruz ve "O işe Turkcell bakıyor" söylemimizi perçinleyeceğimiz yeni buluşmalarımızın heyecanını yaşıyoruz.
”Çorum’da Teknoloji Hamlesi “yle işlerinden fark yaratmak isteyen herkesin “TEKNOLOJI” yazıp 2222’ye mesaj atmaları yeterli. Müşteri temsilcilerimiz kendilerine hemen geri dönüş yapıp, teknolojik dönüşüm için duyulan tüm ihtiyaçların belirlenmesinde yardımcı olacaktır.
•Şirketlere ne tür hizmetler sunuyorsunuz? Çorum’da gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?
•Kurumsal pazarın lideri olarak, farklı ölçeklerdeki ve farklı ihtiyaçlara sahip yaklaşık 540 bin şirkete hizmet veriyoruz. Kurumsal müşterilerimizin tüm iletişim hizmetlerinden en uygun koşullarda yararlanabilmesi için onlara ihtiyaca özel çözümler geliştiriyoruz. Yeni iş modelimizde “Altyapı”, “Yönetim” ve “Pazarlama” alanlarının her birine özel setler oluşturduk. Bu setlerimizin içinde her boyutta şirketin hedeflenen ihtiyacını karşılayacak çözümlerimiz bulunuyor. Çorum’da özellikle belediye ile birçok konuda işbirliği gerçekleştirdik. Örneğin Çorum Belediyesi’ne bağlı muhtelif birimlerin hizmetinde bulunan 180 aracın takibini Turkcell Araç Takip Sistemimizle yapıyoruz. Ayrıca uygulamaya soktuğumuz Akıllı Sinyalizasyon projesiyle de trafik yoğunluğuna göre gelen verilerin M2M üzerinden SCADA merkezinde toplanmasını, böylece anlık renk değişimine göre müdahalede bulunulmasını sağlıyoruz. Bir diğer iş birliğimizi ise şehir içi yolcu taşımacılığı yapan otobüsler üzerinden yapıyoruz. 3G Görüntülü Araç Takip Sistemiz ile belediye otobüsleri uzaktan online izleyip, yolcu güvenliği, günlük yolcu sayısı ve güzergah bilgisini anlık olarak takip edebiliyor. Bu proje kapsamında Çorum’da 53 adet M2M hattı kullanılıyor.
•Turkcell Akıllı Bulut şirketlere neler sağlıyor?
•Şirketlere her an her yerden teknolojik altyapıya erişim olanağı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl bilgi teknolojileri altyapısı ve iş uygulamalarının dakikalar içinde kurulum ve kullanımını sağlayan Turkcell Akıllı Bulut’u işletmelerin hizmetine sunduk. Artık şirketler donanım, yazılım, lisans, işletim, internet ve güvenlik gibi IT hizmetlerini %80 tasarruf ile www.turkcellakillibulut.com adresi üzerinden alabiliyor. Şirketlerin ön yatırım, bakım ve güncelleme masraflarını ortadan kaldıran Turkcell AkıllıBulut ile bulut hizmetlerine her an, her yerden ve her cihazdan istenilen kapasiteyle dakikalar içerisinde ulaşılıyor. Bulutun olmazsa olmazı kaliteli geniş bant altyapısı da Turkcell Superonline ve Turkcell 3G şebekesinin güvencesinde müşterimize sunuluyor. Gerek fiber altyapı, gerekse 3G şebekemizle Turkcell olarak sabitte ve mobilde en kaliteli ve en hızlı altyapıyı sunarak bulut için gerekli zemini hazırladık.
Yeni nesil bulut servislerimiz ile müşterilerimiz ön yatırım, bakım ve güncelleme maliyetleri olmadan kullandıkları kadar ücretlendiriliyor. Turkcell’in üstün teknoloji altyapısı sayesinde sistem ve verilerini veri merkezlerimizde güvenle koruyup, en yeni ve yüksek performanslı teknolojilerden yararlanabiliyor, ihtiyacı kadar kapasiteyi istediği zaman kullanmaya başlayabiliyor, sistem ve verilerini tek bir noktadan kolayca yönetip raporlayabiliyor. Yeni nesil bulut servislerimiz ile şirketlere, kurumsal e-posta, süper ofis paketi, uzaktan sunucu yedekleme, yönetilebilir güvenlik hizmetleri ve sanal sunucu hizmetleri sunuyoruz.
Akıllı Bulut’ta yer alan hizmetler, Turkcell’in alanında öncü ve uzman iş ortakları tarafından destekleniyor. Böylece işletmeler hem diledikleri an Turkcell sayesinde yalnızca bir internet sayfası açarak bulutlara uzanabiliyor hem de HP, Microsoft, Oracle, EMC & VMware, Citrix, Cisco gibi teknoloji devleriyle iş ortağı oluyor.
•Turkcell olarak bu güne kadar Çorum’da ne tür yatırımlar gerçekleştirdiniz, önümüzdeki süreçteki planlarınız neler olacak?
•Turkcell olarak birçok Anadolu ilinde önemli yatırımlarımız var. İllerimize bir yandan mobil teknolojinin sunduğu faydaları götürürken bir yandan da oralarda sosyal sorumluluk vizyonumuz doğrultusunda istihdam olanağı yaratacak yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Çorum’da, Turkcell Global Bilgi çağrı merkezimizde 100 kişiye sağladığımız istihdam ile şehrin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyoruz. İstihdamın yanında ekonomik yetersizlikler dolayısıyla eğitimlerine devam edemeyen kızlarımız için hayat geçirdiğimiz Kardelenler Projesi kapsamında bugüne kadar Çorum'dan 200 kız öğrenciye eğitim bursu verdik. Ekonomiye Kadın Gücü projemiz kapsamında ise Çorum’da bugüne kadar 1.642 kadınımız mikrokredi kullandı.
Editör: TE Bilisim