Çorum’da; Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği, Asude Kadın ve Aile Derneği,  Kadın Matematikçiler Derneği, Çorum Anne ve Çocuk Eğitim Derneği, Çorum İş Kadınları Derneği, Hoş Sada Ev Hanımları Derneği, İlkadım Hanımlar Sosyal Yardımlaşma Derneği, Gönül Hanımlar Derneği, Rezan Hanımlar Derneği ve Şevval Hanımlar Eğitim Bilim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olmak üzere 10 kadın sivil toplum kuruluşu bulduğunu ifade eden Kelepircioğlu, kadın derneklerinin çoğunun amacının; kültürel, sosyal ve çevrenin korunması ve ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunmak, sosyal yardımlaşma ihtiyaç sahiplerine maddi manevi yardımda bulunmak, kendi aralarında kermesler düzenleyerek buralardan elde ettikleri gelirlerle ve aralarında topladıkları paralarla gençlere eğitim desteği ve burslar vermek, şehit ve gazi ailelerine ziyaretlerde bulunmak, şehit ve gazi çocuklarına yardım ve burs vermek, belirli günlerde sosyal etkinlikler yapmak v. çeşitli faaliyetlerde bulunmak olduğunu söyledi.

Kelepircioğlu şunları dile getirdi: “Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği; Gönül Elçileri Projesine Destek Katkı sağlayarak Valimizin eşleri ile birlikte bu projeye ortak olmuşlar ve İl merkezimizde ve ilçelerimizde seminer ve toplantılar yaparak bilgilendirmede bulunmuşlardır. Basından da yakından takip edildiği gibi bu proje çok ilgi görmüş ve ses getirmiştir. Proje kapsamında koruyucu ailede çok ses getirmiştir.

Gönül Elçisi; Hedef grupların ihtiyaçlarına göre kendi ilgi, bilgi, beceri, deneyimleri ve kaynakları kapsamındaki her tür sosyal Hizmete katkı verebilirler. Bu hizmetler kurum kuruluşlarda verilebileceği gibi ev ziyaretleri ile de yürütülebilir” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim