Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir yılda 120 bin Covid hastasının başvurduğu açıklandı.
Çorum WEB TV’nin haberine göre; Başhekim Prof. Dr. Mesut Sezikli bir yıl içinde acil serviste 120 bin covid hastasına baktıklarını, 12 bin covid hastasının ise hastanede yatarak tedavi gördüğünü açıkladı.
Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılı sürece vurgu yapan Sezikli, sağlıklı günlere bir an önce dönmek için aşı sırası gelen vatandaşları sağlık kuruluşlarına davet etti. 


“BU SIKINTILI SÜRECİ EL BİRLİĞİ İLE AŞACAĞIZ”
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, Çorum Web TV’de canlı yayınlanan ‘İftara Doğru’ programının konuğu oldu. İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık ile eski ramazanlara dair sohbet eden Başhekim Sezikli, pandemi süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu. “Bu sıkıntıyı ülke olarak çekiyoruz ancak el birliği ile aşacağız” diyen Sezikli sağlık çalışanlarının bu mücadelede en önde yer aldıklarını vurguladı.
Çorum’daki vakalarla ilgili de bilgiler paylaşan Başhekim Sezikli, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde bir yılda 120 bin covid hastasına bakıldığını, 12 bin covid hastasının ise hastanede yatarak tedavi gördüğünü açıkladı. Sezikli, covid dışında acile gelen hasta sayısının ise 1 milyon 500 bin olduğunu bildirdi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜZDE 40’I VİRÜSE YAKALANDI”
Bu sürecin sağlık çalışanlarını da olumsuz etkilediğini ifade eden Başhekim Sezikli, hastanede çalışan 2 bin 800 personelin yüzde 40’ının Covid-19’a yakalandığını söyledi.
Aşı konusunda vatandaşlara da çağrıda bulunan Sezikli, “Vakti gelen, sırası gelen bütün vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarına davet ediyoruz. Bu virüsten korunmak için aşı çok önemli. Hepimiz çok yorulduk, bir an önce eski günlerimize dönmek istiyoruz” dedi. (Haber Merkezi) 
 

Editör: TE Bilisim