İçişleri Bakanlığı dün sabah saatlerinde merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personelin görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Görevden uzaklaştırılanların 7 bin 899'unun emniyet personeli olduğu ayrıca 1'i il valisi, 29'u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı ve 2 daire başkanının da yer aldığı dile getirildi. Bu kapsamda 614 jandarma personeli de görevden alındı.
Çorum’da da darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında dün bir vali yardımcısı ve iki kaymakam ile 60 emniyet mensubunun görevden alındığı belirtildi. Bu kapsamda Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ve İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy’un görevden alındığı, İl Emniyet Müdürlüğü’nde ise 20'si amir, 40'ı da memur olmak üzere 60 emniyet mensubunun görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.
Öte yandan yine Çorum’da HSYK kararı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi doğrultusunda ve Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, şuana kadar 31 hakim ve savcının gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan Hakim ve Savcıların Adliyeye sevk edildikleri belirtildi.
(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim