Salim Uslu, dün AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ile birlikte İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’yı ziyaret etti.
Uslu, İl Genel Meclisi’nin kıt imkanlara rağmen köylere hizmet götürmek adına çok yoğun çalıştığını kaydederek, Kaya’yı tebrik etti.
“2014’DE TYÇP’DEN 1405 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”
Ziyarette, Çorum’a TYÇP kapsamında yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Uslu, 2014 yılında 1405 kişinin istihdam edildiğini kaydederek, 12 milyon TL’nin Çorum’a geldiğini kaydetti.
Bu yıl ise TYÇP kapsamında Çorum’a 200 geçici işçinin alınacağını kaydeden Uslu, bunların 50 tanesinin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geriye kalan 150 işçinin ise köyde sorunların biran önce çözülebilmesi için İl Özel İdaresine alınacağını bildirdi. Uslu, proje kapsamında 1.2 milyon TL’nin daha Çorum’a geleceğini söyledi.
Eski alışkanlıklardan kaynaklanan bazı taleplerin kendilerine intikal ettiğini anlatan Uslu, “İl genel meclisine söylenecek şeyler bize söyleniyor ama biz yine dönüyoruz il genel meclisine söylüyoruz şu köyün şu sorununu çözün diye. Bence bunlar eski alışkanlıklar. Eski Türkiye’nin alışkanlıklarıdır. Yeni Türkiye’de doğrusu il genel meclisinin yapısını değiştirmek lazım” dedi.
“TÜM HİZMETLERİN PROJESİ
ÇORUM’DA PLANLANMASI LAZIM”
Türkiye’nin idari yapısını daha etkin daha yerinden yönetilebilir şekilde planlamak gerektiğini kaydeden Uslu, “Tüm hizmetlerin projesi Çorum’da planlanıyor olması lazım. Çorum’daki planlamalar ve imalatla ilgili eğer bir talep varsa da Çorum’a yapılmalıdır” diye konuştu.
“ADLİYE SARAYI YETMİYOR”
Türkiye’nin nüfus olarak da çok büyüdüğünü ve Çorum’un da büyüdüğünü kaydeden Uslu, “Çorum’a Adliye Sarayı yaptık. Çorum’un gelecek şu kadar yılına hizmet eder diye düşünüyorduk ama olmadı. Adliye sarayı yetmiyor. Yeni mahkemelerde kuruyorsunuz yani yukarıya mı kat çıkalım, yok yeni otopark mı inşa edelim yok öyle yapalım yok şöyle yapalım diye de bir talep beklentisi var. Bu ihtiyaçlar bitmeyecek ama bunlar planlanırken işin başında nüfustaki büyüme ve gelişme hızı doğru dürüst iyi planlanmış olmalı, gelecekte bu kurumların büyüyeceği var sayılarak etrafındaki düzenlemeler ona göre yapılması gerekirdi. Onu yapmayan adamda da hiçbir sorumluluk yok. Öyle bir adamda yok memlekette. Ankara’dan projesi yapıldı. Burada uygulandı. Oysa burada planlanıp yerinde uygulansa bugün bu sorunlar yaşanmayacaktı” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim