Konserin açılışında konuşarak Çorum Vakfı olarak bu medeniyetin tanıtımını yapmak için çaba gösterdiklerini söyleyen Alper Bilan, ayrıca her yıl 100 öğrenciye de burs imkanı sağladıklarını vurguladı.
Çorum TSO TSM Topluluğu’nun, Çorum’un yüz akı olduğunu ve sanatın nasıl yapılması gerektiğini en güzel şekilde gösterdiğini ifade eden Bilan, konserin yapılmasında emeği bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Her bir Çorumlunun Çorum’a sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Alpen Bilan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Çorumlular olarak kentimize ve kültürümüze sahip çıkmalıyız, kimseyi ötekileştirmeden, ben değil biz diyerek hemşeriliğin gereğini yapmalı ve birbirimize sevgi ile sarılmalıyız. Sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Tarihiyle, sanatıyla, kültürüyle ve sanayisi ile Çorum’u dünyaya tanıtıp beraberce marka şehir yapmalıyız. Bunun içinde bu gün olduğu gibi birbirimize omuz vermeliyiz. Bu coşkulu katılımınızla bizleri yüreklendirerek daha iyi ve güzel işler yapabilme cesareti verdiğiniz için sizlere minnettarız”
(Ticaret ve Sanayi Odası)
Editör: TE Bilisim