Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Abide Meydanı’ndaki şu muhteşem atmosfer,16 Nisan’da da Çorum’un kararının net, oyunun ‘evet’ olduğunu gösteriyor. Sizlerden bu Pazar da yine rekor bir oy oranı bekliyorum” diyerek, “Çorum aynı zamanda bir tarih ve medeniyet şehirdir. Hitit, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin göz bebeği olmuş bir şehirdir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çorum’un Abide Meydanı’nda halkla buluşmasında, “Sizleri çok göresidik” diye konuşmasına başlayarak sıcak bir mesaj verdi. 

Bugüne kadar hiçbir beşeri gücün önünde eğilmediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz sadece rabbimizin huzurunda rükuda, secdede eğiliriz” dedi.

“6 YILLIK HASRET BİTTİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorumlulara hitaben özetle şunları söyledi:

“Altı yıllık ayrılığın ardından tekrar sizlerle buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugün bir kez daha Abide Meydanı’nda bizleri bağrına basan tüm vatandaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Karşımdaki bu topluluğu görünce memnuniyetim çok daha fazla arttı.”

“TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE”

“Bugün Çorum bambaşka. 2002’den beri her seçimde olduğu gibi 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Çorum bize sahip çıktı. %64 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oyla bu kardeşinizi cumhurbaşkanlığı makamına seçtiniz.

Abide Meydanı’ndaki şu muhteşem atmosfer,16 Nisan’da da Çorum’un kararının net, oyunun ‘evet’ olduğunu gösteriyor. Sizlerden bu Pazar da yine rekor bir oy oranı bekliyorum. İnşallah Çorum bu sefer de dosta güven, düşmana korku salacak bir evet oyuyla yine tarih yazacak.”

“ŞİMDİDEN MÜBAREK OLSUN”

“16 Nisan’da güçlü Türkiye için, büyük Türkiye için ‘evet’ diyoruz. 16 Nisan’da istikrarlı Türkiye için evet diyoruz. Çorum’da ve tüm Türkiye’de artık sandığın rengi bellidir. 16 Nisan demokrasi şölenimiz şimdiden mübarek olsun.”

“ÜÇ İLÇEYE DAHA DOĞALGAZ”

“İskilip, Alaca, Osmancık ilçelerimize bu yıl, Dodurga, Mecitözü ve Oğuzlar’a ise 2019’da doğalgaz veriyoruz. Çorum’un ilçelerini de doğalgazın rahatlığı ve temizliğe ile tanıştırıyoruz.

Öncelikle hanım kardeşlerim bu işin mutluluğunu yaşayacak. Kömürü çıkarırlar, bir de onun pisliği ile uğraşırlardı. Ama şimdi bakıyorsun o zaman her odaya icabında soba vardı, şimdi tüm evin doğalgazla ısıtıldığı günlerdeyiz. İnşallah bu bütün kardeşlerim için evladır.”

“BOZKIRDA SANAYİ VAHASI”

“Elbette tarımın, sanayinin üretim merkezi olan Çorum’a ne yapsak azdır. Sizler yıllarca ihmal edilmenize rağmen yılmadan, yüksünmeden çalıştınız. Kendi emeğinizle, kendi sermayenizle fabrika kurdunuz. Koca bozkırı sanayi vahasına dönüştürdünüz. İsviçre’den Amerika’ya, Irak’tan İtalya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde Çorumlu kardeşlerimizin ürünleriyle karşılaşıyoruz. Çorumlunun başarılarıyla iftihar ediyoruz.

“ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMADIK”

“Çorum’un sıkıntılarını, beklentilerini, taleplerini çok iyi biliyorum. İmkânlarımız arttıkça bunları teker teker çözüyoruz. Hiçbir ilimize üvey evlat muamelesi yapmadık. İstanbul’a, İzmir’e, Kayseri’ye yatırım yaparken Çorum’u, Amasya’yı, Yozgat’ı ihmal etmiyoruz.

Dili, bölgesi, etnik kimliği ne olursa olsun 80 milyonun tamamına aynı nazardan bakıyoruz. Bizde Alevi-Sünni, Türk-Kürt-Çerkez-Abaza ayrımı yok. 80 milyon aynı. Biz yaradanı yaradılandan ötürü seviyoruz. Bizim farkımız bu. 14 senede yaptığımız yatırımlarda, şurada hangi partili var, burada hangi partili var demedik.”

“14 YILDA 11 KATRİLYON YATIRIM”

Çorum’a 14 yılda 11 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 1280 yeni derslik, 3172 yüksek öğrenim yurdu inşa ettik. Çorum’a üniversiteyi kim kazandırdı? Sağlıkta altyapıyı tamamen yeniledik. 10 adet sağlık tesisi kazandırdık. Şimdi sıra çok sevgili kardeşim, yol arkadaşım, gönüldaşımın adını taşıyan 800 yataklı Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi kısa zamanda tamamlanacak. Bu vesileyle Erol kardeşimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhuna Fatiha okuyalım.”

“YHT PROJE ÇALIŞMALARI BU YIL BİTECEK”

“TOKİ kanalıyla Çorum’da 4687 konut uygulaması başlattık. Biz geldiğimizde 59 km bölünmüş yol vardı. Bunu 319 km’ye çıkardık. Nereden nereye… 425 milyon maliyetli 6 adet ulaştırma projesi yatırımı devam ediyor. Çorum-Osmancık yolu 2020’de İskilip-Çankırı yolu önümüzdeki yıl bitiyor.

Gelelim hızlı trene. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projemizin 3 kesim halinde çalışmaları sürüyor. Hızlı tren hattının 2017 sonunda tüm kesimler için proje çalışmaları tamamlanacak.”

“BÖLGEYE 13 KATRİLYON YATIRIM”

“Çorum’u da kapsayan Orta Anadolu Gelişim Projesi ile bölgeye 13 katrilyon 230 trilyon liralık yatırım yapacağız. Su ve sulama alanında 455 adet tesis yapılacak. Çiftçilere 1 katrilyonu aşkın tarımsal destek verdik. Yazın başı pişenin kışın aşı pişer. Emek olmadan, zahmet olmadan nimet olmaz. Milletin gönlüne girmeden, ona hizmet etmeden iktidarda kalınmaz.

Sizler bizi desteklediğiniz sürece biz de sizin için hizmetkâr olmaya devam ettiğimiz sürece ter dökmeye devam edeceğiz. Çorum aynı zamanda bir tarih ve medeniyet şehirdir. Hitit, Selçuklu, Osmanlı medeniyetinin göz bebeği olmuş bir şehirdir.”

“ŞEHİT VE GAZİLER DİYARI”

“Sizler Ebussut efendinin torunlarısınız. Çorum şehit ve gazilerin diyarıdır.

Dün olduğu gibi bugün de vatan savunması için Çorumlu yiğitler öne atılıyor. Milletimizin istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda ilk başta onlar çarpışıyor. Son iki yılda 20 şehit verdi. 15 Temmuz’da Çorum’un kahraman evlatları yine destan yazdı. O gece 13 Çorumlu kardeşimiz darbeciler tarafından kalleşe katledildi.”

(Volkan SINAYUÇ, Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim