Umut Radyo’da yayınlanan “Beyaz Mikrofon” programında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Reha Metin Alkan: “Hedefimizi büyük tuttuk ve ulaşıyoruz”
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Umut Radyo’da yayınlanan “Beyaz Mikrofon’ programına stüdyo konuğu oldu.
Meltem Danışman Çınar’ın hazırlayıp sunduğu programda Alkan, üniversitenin Çorum’la bütünleştiğini belirterek,” Geçen sürede Çorum’un bütün değerlerini üniversitenin bir paydaşı yapmayı başardık ”dedi.
Rektör Alkan şöyle konuştu. “Binalar önemli ama tek başına bir şey değil. Binaların içerisinde Çorum’a, bölgemize, insanlığa ne katabiliyoruz. Bunu biz ortaya koyabilirsek esas amacımıza ulaşmış oluruz. Esas olan o binalarda ne yapıldığı. Motivasyonu yüksek, araştırma kabiliyeti yüksek insanlarla o binaların içini doldurmaktır. Bu noktada da büyük yol kat ettiğimizi düşünüyorum. İngilizce bölümler açıyoruz. Amerika’dan hocalarımızla ortak çalışmalar yapıyoruz. Üniversite ufuk açar. Halkla iç içe, iş dünyasıyla iç içe, sivil toplum kuruluşlarıyla iç içe olmaya çalışıyoruz. Ar-ge çalışmalarını çok önemsiyor ve çalışmalar yapıyoruz. Hedefleriniz büyük olmalı, biz hedeflerimizi büyük tuttuk ve ulaşıyoruz.
Bizler, Çorum’un bütün değerlerini üniversitenin bir paydaşı yapmayı başardık. Siyasetçisi, belediye başkanı, milletvekili Çorum’un her insanı Çorum için koşturuyorlar. Bugün artık üniversite olarak kampüs sorunumuz yok. 2 bin 600 dönüm arazimiz var. Önümüzdeki yıl dünya güreş şampiyonasına ev sahipliği yapacağımız bir spor salonu, İktisadi İdari Bilimler, İlahiyat Fakültesi için binalar, merkezi yemekhanemiz.. bunlar şu anda inşaatı devam eden binalarımız. Meslek Yüksek Okulundaki inşaatlarımız ve Tekno kentimiz tamamlandı. Alaca MYO tamamlandı. Sungurlu bitmek üzere. İskilip başlamak üzere çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.
İstihdam odaklı bölümler açıyoruz. İş dünyasının dünyaya açılmasını istiyoruz. Öğrencilerimize girişimciliği aşılamak, dünya vizyonunu aşılamak, Çorum’umuza da bu kapsamda bir katma değer sağlayacak bir üniversite olmak. Öğrencilerimizin sayısı artıyor. Doluluk oranımız yüzde 99’lara çıktı. Şu anda Tıp Fakültesi eğitimini vermek üzere olan bir üniversiteyiz. Biz Çorum olarak bir potansiyele sahibiz.”
Editör: TE Bilisim