Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf öğrencilerinin 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle düzenledikleri “Bir Destandır Çanakkale” isimli karakalem resim sergisi ve müzik dinletisi Meslek Yüksekokulu Kampüsü idari bina giriş katında açıldı.

Fakülte Dekan Yardımcısı ve Resim Bölümü Başkanı Doç.Dr. Pelin Avşar Karabaş, büyük bir inanç, muazzam bir azim ve sarsılmaz bir kararlılığın simgesi olan bu anlamlı günde, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının, İstiklal kahramanlarının ve tüm şehitlerin bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

Karabaş, sergide yer alan eserlerin Resim Bölümü öğrencilerinin savaş sırasında kullanılan çeşitli araç, gereç ve ekipmanları yansıtan ve farklı müzelerden seçilmiş objelerin, cephedeki askerlerin yer aldığı fotoğrafların karakalem etütlerinden oluştuğunu da söyledi.

HİTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Fakülte Dekan Yardımcısı Müzik Bölümü Başkanı Doç Dr. Ömer Can Satır, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetlilerin de yer aldığı sergide daha sonra ise Öğretim üyeleri Elif Doğru ve Ercan Baş tarafından Çanakkale türkülerinin yer aldığı müzik dinletisi sunuldu.

Sergide daha sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, hayatının en güzel 4-5 yılını geçirdiği HİTÜ’de böyle güzel bir etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Aylar öncesinde kendisinin başkan adayı olacağı söylense inanmayacağını belirten Aşgın, 31 Mart’ta seçilmesi halinde ise ilimizi kültür ve sanatta daha ileri noktalara taşıyacağını, bu konuda Kültür ve Kongre Merkezi projesini önemsediğini ve bu çalışmalarda en büyük yardımı da Hitit Üniversitesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden alacağına inandığını vurguladı. “Çanakkale’deki 250 bin şehidin ve 15 Temmuz’daki 254 şehidimizin hakkını bu ülkeyi daha çok yücelterek ödeyebiliriz” diyen Aşgın, gençliğe güvendiklerini, bugün de vatan bölünmesin, bayrak inmesin ve ezan dinmesin diye milletin canını vermekten çekinmeyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından açılan sergi gezildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim